Selecteer een pagina

Historie

Opheffing en sluiting Zirkzee Wonen en Slapen

We zijn na 86 jaar gedwongen onszelf aan het eind van dit jaar op te heffen. De reden van sluiting heeft te maken met onze huisvesting. Bedrijven in het Lammenschansgebied worden gedwongen te vertrekken. Wij ook. Helaas. 

Kunnen we ons niet ergens anders vestigen?
Alle mogelijkheden in de regio hebben wij onderzocht. Dit is het struikelblok; in Leiden is Zirkzee de exclusieve dealer voor een aantal prominente merken. Wij kunnen ons niet vestigen in een ander gebied, waar een ander bedrijf al jaren de dealerrechten heeft. En Zirkzee zonder topmerken, is geen Zirkzee.

Hoe nu met garanties en bestellingen?
Alle fabrieksgaranties blijven onverkort geldig. Ook als Zirkzee is opgeheven, kunt u daarop een beroep doen. Alles wat besteld is, wordt gegarandeerd uitgeleverd. Ook kunt u nog steeds nieuwe bestellingen bij ons plaatsen.

Familiebedrijf

“Zirkzee Wonen en Slapen is een echt familiebedrijf. In de jaren ’20 van de vorige eeuw ging mijn grootvader met een hondenkar van deur tot deur in de Leidse regio om textiel te venten. In 1935 openden mijn grootouders de zaak W.J. Zirkzee Textielhandel en Woninginrichting in de Van ’t Hoffstraat 7 in de Professorenwijk in Leiden. Midden jaren ’70 werd vervolgens een nieuw pand gebouwd aan de Zeemanlaan 22 in Leiden. De woninginrichting afdeling verhuisde naar het nieuwe pand  en kreeg de naam Interieurverzorging Zirkzee.

3800m2 woongemak

In 1995 verhuisde het bedrijf vervolgens naar de Lammenschansweg 138, het voormalige pand van carrosseriebedrijf Deckers. Door de jaren heen is het bedrijf behoorlijk gegroeid; Aan de Lammenschansweg 138 in Leiden vindt u een 3800 m2 grote showroom met prachtige presentaties. Zirkzee Wonen en Slapen heeft een compleet aanbod; meubelen, bedden, woningtextiel en accessoires. Daarnaast bedienen we de business-to-business markt, met Zirkzee Projectinrichting. Dit onderdeel is gericht op de bedrijven en verzorgt de stoffering van o.a. winkels, kantoren, scholen en zorginstellingen.”

Meubelen

“Al sinds 1935 zijn wij dé specialist in Leiden op het gebied van woninginrichting. Door de veelzijdigheid van onze collectie kunnen we voor de klant desgewenst heel hun huis inrichten en gaan zelfs nog een stap verder door samenwerking met lokale aannemers, stukadoors en schilders verzorgen we geregeld de hele verbouwing van een woning. Wij hebben een aantal toonaangevende en exclusieve merken in huis. Op onze meubelafdeling treft u onder andere de merken Leolux, Pode, Label, Harvink, Hülsta, Interstar, Touché, Cartel Living en Cloak.

Bedden en matrassen

Ook onze slaapafdeling is van hoog niveau: Naast de merken Mline en Avek is hier ook onze Auping Select Shop te vinden. Het neusje van de zalm qua slaapcomfort vormt de ErgoSleep collectie maatwerk matrassen. Ook voor slaapkamerkasten, met behulp van een 3D computer tekenprogramma voor u op maat gemaakt, bent u bij ons op het juiste adres. Laat u verrassen door de ongekende mogelijkheden van de kasten van Hülsta en Noteborn!

Woningstoffering

Voor de stoffering van uw woning treft u bij ons een grote collectie gordijnen, raamdecoratie, tapijt, parket, laminaat en PVC. Hier voeren wij onder andere de merken Artelux, Kendix, De Ploeg, M.I.D., Van Besouw, Desso, Quickstep, MFlor en Luxaflex. Wij hebben zelfs als één van de weinige Luxaflex® dealers in Nederland, een complete Luxaflex® Gallery Shop in de winkel staan! In dit ‘Experience Centre’ wordt de gehele collectie van het merk Luxaflex® in al haar aspecten getoond.

Vakmensen

Bij producten van hoog niveau hoort ook een team van hoog niveau. Ik, Willem-Jan Zirkzee, werk samen met een team van zo’n 15 vakmensen. Onze stoffeerders verzorgen de meubelmontage en stoffering. We hebben ervaren verkoopadviseurs en ook een eigen binnenhuisarchitect in huis. Omdat we alles zelf in huis hebben, kunnen we snel schakelen. We kunnen onze klanten van A tot Z bedienen.“Even een nieuw dekbed kopen” of “Wij zoeken een totaal nieuwe inrichting”, het kan bij ons allemaal.

Zeemanlaan – 1974

Zeemanlaan – 1972

Lammenschansweg  – 2013

Van ’t Hoffstraat  – 1935

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576