https://www.zirkzeewonen.nl/uploads/images/achtergronden/Ado vitrage Zirkzee Leiden.jpg

Quickstep® Royal Dealer

In onze Quickstep studio tonen wij u de gehele Quickstep collectie laminaat, parket en Lyvin PVC. Overzichtelijk gepresenteerd op grote borden met alle bijbehorende accessoires. Alle Quickstep vloeren worden door onze eigen stoffeerders vakkundig geplaatst.

Naast de laminaat collectie van Quickstep, tonen wij u in onze toonzaal ook de laminaat collecties van Beautifloor en Tarkett.

Parket

Onze uitgebreide collectie lamelparket biedt voor elk wat wils: verschillende houtsoorten, verschillende afwerkingen (lak of olie) en verschillende kwaliteiten (van rustiek tot select). Door de perfecte click-verbinding zijn al onze lamelparket vloeren ook eenvoudig zelf te installeren. In onze toonzaal tonen wij u de parketcollecties van Quickstep Parquet en Tarkett.

Laminaat

De nieuwste laminaatvloeren zien er eigenlijk net uit als echte houten vloeren. Door middel van een fotoprint imiteren laminaatvloeren de natuurlijke uitstraling van echt hout. Ook voelbare structuur in de toplaag van de exclusievere laminaatsoorten draagt bij aan een authentiek uiterlijk. Laminaat ziet er uit als hout, maar is opgebouwd uit verschillende materialen. De kern bestaat uit houtvezelplaat (HDF) waarop dessinpapier met een houtprint is aangebracht. Deze print is afgewerkt met een harde transparante beschermlaag waar, al naar gelang de kwaliteit van het laminaat, een oppervlakte structuur in kan zijn aangebracht. Er zijn veel kleur en structuurmogelijkheden met laminaat.

Kwaliteiten

Laminaat is verkrijgbaar van verschillende merken en in uiteenlopende kwaliteiten. Zo zijn er onder andere kwaliteitsverschillen in het kliksysteem en de slijtvastheid van de toplaag. Hierdoor bestaan er grote verschillen in krasweerstand, stootvastheid, slijtwaarde, gladheid en vlekbestendigheid. Ook kan de toplaag glad zijn of juist met structuren en reliëf worden uitgevoerd. Laminaat kan ook worden geleverd met een v-groef, wat het effect van een plankenvloer creëert. In onze collectie treft u verschillende kwaliteiten van de door ons geselecteerde merken: Meister, Quickstep, en Vivante. Alle kwaliteiten hebben een harde toplaag met natuurlijke glansgraad. Ook zijn ze kras en slijtvast. Daardoor blijft de vloer jarenlang mooi. Uiteraard installeren onze stoffeerders graag uw laminaatvloer voor u, of wanneer u besluit de vloer zelf te leggen, leveren wij het laminaat bij u thuis af. Laminaat is namelijk ook makkelijk zelf te leggen.

Badkamer

Door de (vocht)absorberende houtvezelkern is laminaat in principe ongeschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer. Quickstep heeft echter nu een waterdichte laminaatvloer op de markt gebracht: de Quickstep Lagune. Deze laminaatvloer is bijzonder geschikt als badkamervloer.

Eigenschappen

Laminaat behoeft weinig onderhoud. Het is echter niet bestand tegen vocht. Houdt hier rekening mee met het onderhoud! Laminaat is goedkoper dan een vergelijkbare houten vloer, het maakt echter wel meer contactgeluid en voelt zonder vloerverwarming kouder aan dan hout. Laminaat werkt nauwelijks onder invloed van luchtvochtigheid, maar wel door temperatuurverschillen. Voer de temperatuur dan ook bij koude slechts geleidelijk op.