https://www.zirkzeewonen.nl/uploads/images/achtergronden/Ado vitrage Zirkzee Leiden.jpg

Laat u verrassen door de nieuwste creaties van Leolux design meubelen bij Zirkzee Wonen en Slapen!

Leolux staat voor eigenzinnige design meubelen. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd, waarbij ambacht en hightech samenkomen. 

       


Als Leolux specialist tonen wij u in onze 250m2 Leolux design studio de meest actuele collectie design meubelen van dit moment! Onderstaand treft u een overzicht van de actuele Leolux collectie in onze toonzaal. Bent u op zoek naar een specifiek model Leolux bank, fauteuil, salontafel, eetkamertafel of eetkamerstoel? Bel ons gerust! Wij informeren u graag in welke uitvoering het door u gezochte meubel in onze toonzaal valt te bewonderen. Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze showroom. Ons team van binnenhuisadviseurs adviseert u graag!

 Leolux design banken

 
 

Adartne:

Wie is er bang voor een beetje expressie? Wie houdt van heldere lijnen, herkent in Adartne de perfecte balans. De zittingen van deze bank lijken te zweven in hun frame en de inval van daglicht wordt nauwelijks onderbroken. Zo ontstaat er evenwicht en transparantie, ook in kleinere ruimtes. In onze toonzaal tonen wij u de bank en fauteuil Adartne in stof Hallingdal als getoond.Arabella: Een visuele ontdekkingstochtArabella biedt een asymmetrisch lijnenspel, dat op het eerste gezicht vertrouwd is, maar bij nadere beschouwing verrast. Kleurcombinaties kunnen dit effect desgewenst versterken of afzwakken. Een oneindig object met eigenwijze trekjes, deze Arabella van Stefan Heiliger voor Leolux. In onze toonzaal tonen wij u de Arabella in de rode leercombinatie als getoond.

Boavista:

Bescheiden schoonheid. Boavista verenigt compact design met een geweldig comfort. Onmiddellijk herkenbaar als een ontwerp van Enthoven: lichtvoetig en subtiel, binnen een vertrouwde vormentaal. Boavista herkent u aan de stoffering, die als een briefomslag is dichtgevouwen, en zijn mooie stoffeerdetails. Wij noemen het "schoonheid door bescheidenheid". Hoge of lage rug? Welke versie u ook kiest, het actieve comfort van Boavista is van ongeëvenaarde klasse. De uitvoering met een hoge rug brengt echter meer steun en daarmee een aangenaam gevoel van geborgenheid. Deze versie onderscheidt zich bovendien van een subtiele extra decoratie; een stiknaadje dat het grote vlak van de rug visueel breekt. In onze toonzaal tonen wij u zowel de bank met hoge- als met lage rug, als de fauteuil Boavista in leer kleur Mist (Taupe).

Bora Balanza:

Meesterlijk in balans. Balanza van Axel Enthoven biedt het evenwicht waaraan u goed design herkent. Met een rank frame, elegante aluminium voetjes en een actuele maatvoering – van fauteuil tot 3,5-zitter. Met royale zachte armkussens waarop uw arm of uw hoofd lekker steunt, een stevige zit en een mee-verende rug voor een ongekend hoog comfort. Helemaal perfect. De kenner herkent meteen dat de inspiratie voor Balanza is ontleend aan de succesvolle Bora reeks uit de jaren tachtig. Het uitgangspunt van comfort en verborgen schoonheid werd door Enthoven echter helemaal opnieuw benaderd, passend bij deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de "classic" van Leolux, maar die ook zonder die verwijzing de verwachtingen volledig waar maakt. Comfortabel en mooi, volledig in balans. In onze toonzaal treft u twee banken Bora Balanza zowel met hoge- als met lage rug in stof en in leer als getoond.

Bora Bora:

De enige echte Bora. Een absolute revolutie, dat waren de Bora's destijds. Design dat zo licht was en subtiel, dat was ongekend. Bora Bora en de hogere Bèta-versie zijn de ongewijzigde klassiekers, met een ultrahoog comfort, door de zachte armen en de ruggen die zich vormen naar uw lichaam. In onze toonzaal tonen wij u zowel de Bora Bora (lage rug) als Bora Bèta (hoge rug) in leer Wapiti kleur Triël (Taupe).

Edison:

Durven genieten met Edison. Wie durft te kiezen voor echt comfort en uitdagende details, kiest voor Edison. De ultieme bank voor de liefhebber van natuurlijk leer en voorzien van een direct herkenbare zachtheid en schitterende details. Het bijzondere stikwerk, dat ambachtelijk wordt afgeknoopt, springt direct in het oog, net als de rondingen van het frame en het detail dat de kussens met elkaar verbindt. Maar het is de ultieme donzigheid van de kussens die u omarmen en laten wegkruipen in uw eigen Edison.

Felizia:

Smaakvol en edel, met het allerhoogste comfort. In Felizia brengt Leolux al haar kennis op het gebied van vormgeving en ergonomie samen. Dat ziet u aan de zachte rondingen, u voelt het aan de stevige zittingen en de kussens op de armen. Het resultaat: een uniek meubel met een toegankelijk design en een geweldig actief comfort. In onze toonzaal tonen wij u de bank met hoge rug en bank met lage rug in leer kleur Tempest (blauw), en de fauteuils met hoge- en lage rug in leer kleur Egret (Off-white).

Guadalupe:

Onvergelijkbaar gevoel van vrijheid verrijken de Guadalupe-elementen van Leolux uw interieur. In een kleine setting als bank, of in aanbouwvarianten waarmee u elke denkbare opstelling creëert –van rechte lijn tot cirkel. Speels ingevuld, naar uw eigen inzichten over kleurgebruik en naar gelang de ruimte die u ervoor ter beschikking heeft. De combinatie van eigenwijze grondvormen en kleurcombinaties maken dit een uniek product dat helemaal persoonlijk gemaakt kan worden met alle materiaal opties van Leolux. Met zitdieptes die variëren om ruimte te bieden aan uw eigen huiselijke taferelen. Naast een aangenaam comfort en sierlijke mini-sledes gaf Christian Werner zijn Guadalupe unieke eigenschappen die de vakmensen van Leolux steeds weer uitdagen om tot het uiterste te gaan: rondingen die op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien en een stoffering met een prettig vleugje nonchalance. Desgewenst geeft u uw Guadalupe speelse kleurcombinaties, die op de koppelpunten tussen elementen zorgen voor eigenwijze accenten. In onze toonzaal tonen wij u de Guadalupe als hoekbank opstelling in combinatie leer met stof.

Horatio:

Lichtheid en comfort in harmonie. Een bank met een lage rug is ongekend mooi, maar schiet tekort als het aankomt op comfort. Designer Cuno Frommherz vond de oplossing: een draaibare rugsteun, mooi afgewerkt met verfijnde aluminium zichtdelen. Het biedt bovendien een extra functie. Uw bank verandert in een chaise longue voor momenten van totale ontspanning. In onze toonzaal tonen wij u de 3-zits bank Horatio in stof.

Julita:

Pure vriendschap. De natuur is voor Leolux een bron van eindeloze inspiratie. Uit vormen die nooit vervelen en de meest zuivere materialen, ontstaan tijdloze producten die relevant zijn voor generaties. De zachte vormen van Julita zijn rechtstreeks aan de natuur ontleend. De pen van meester-designer Jan Armgardt schetste de meest elementaire lijnen: zacht uitwaaierende armen en een bekleding met sierlijke details die Julita haar subtiliteit verlenen. De hoge rug biedt geborgenheid en een actief comfort, terwijl de gebogen poten als boomtakken onder de zitting lijken te ontspruiten. Puur als de natuur, een vriendschap voor jaren. Julita van Leolux. In onze toonzaal tonen wij u de bank Julita in stof als getoond.

Mayon:

Geraffineerd tot in de puntjes. Deze bank heeft een vertrouwd uiterlijk, maar een verrassend actief comfort en verfijnde details: Mayon van Leolux heeft organisch golvende lijnen, voetjes die precies doorlopen in de naden aan de voorzijde en een exclusieve stoffeerbewerking, de vriendelijke "kuiltjes" op de armen en de rug. Subtiel tot in de puntjes. In onze toonzaal tonen wij u de bank Mayon in rood-kleurige stof en de fauteuils in leder zand als getoond.

Tango:

Niet te blussen passie. Deze Leolux designklassieker van Jan Armgardt voor Leolux is een absolute klassieker, vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Drie decennia na zijn introductie is deze bank onverminderd populair. De handige verstelfuncties zorgen dat u in elke houding comfortabel zit of ligt, de sierlijke lijn en karakteristieke poten maken van Tango het middelpunt van uw kamer.
Aan zitting en rug van de Tango banken zijn links en rechts verstelbare delen bevestigd, die in alle standen andere gebruiksmogelijkheden bieden. Zo wordt een gezellige 2-zitter een lekkere ligbank met hoofdsteun en de royale 3-zitter nog ruimer, een soort logeerbed zelfs als u rug- en zitdelen uitklapt. Wilt u zich in een eigen gezellige zithoek nestelen, dan klapt u de armen omhoog en de rugdelen naar binnen en u geniet van de mooie eigenschappen van een flexibel karakter. In onze toonzaal tonen wij u de 3-zits bank in Senso leer wit.

Leolux design fauteuils

Caruzzo:

Gevormd naar eigen hand. Caruzzo is een draaifauteuil die u op het lijf geschreven is. Hij heeft een hoge rug voor uw privacy en ambachtelijke stoffeerdetails die ervoor zorgen dat Caruzzo een genot is om naar te kijken. De opvallende siernaad aan de achterzijde van de kuip wordt handvervaardigd door de Leolux vakmensen. Dat ziet er natuurlijk fantastisch uit in een contrasterende kleur. Met Caruzzo creëerde Frans Schrofer een oorfauteuil van grote klasse, met veel aandacht voor design en ergonomie. En omdat functioneel design Leolux in het bloed zit, voegden we een uitgekiend mechaniek toe, waarmee u zelf bepaalt hoe actief of passief u zit. In onze toonzaal tonen wij u de fauteuil Caruzzo in zowel de leer kleurcombinatie Terra-Ecru als getoond, als ook in leer kleur Whale (blauw) inclusief bijbehorende voetenbank.

Darius:

Koninklijke Leolux troon. Oudgediende Jan Armgardt creëerde Darius, een luxe fauteuil die u heerlijk laat ontspannen door zijn hoge beschermende rug en het zacht verende frame. De armleuningen lopen in een vloeiende lijn over in de zitting en rug. Zo vervolmaken ze de perfect organische vorm. Deze fauteuil mag met recht "de koning onder de fauteuils" heten. In onze toonzaal tonen wij u de Darius met bijbehorende voetenbank in stof.

Dolcinea:

Hartveroverend eigenwijs. Deze compacte Leolux fauteuil is zeer comfortabel door de rug die zich vormt naar uw lichaam. De gebogen onderzijde van Dolcinea vergemakkelijkt het opstaan en voorkomt beschadigingen. Slimme eigenschappen, die deze eigenwijze Leolux klassieker de allesbeslissende voorsprong geeft. In onze toonzaal tonen wij u de Leolux fauteuils Dolcinea in lichtblauw Senso leer met twee verschillende zitdieptes.

  

Indra:

Vertrouwde zachtheid die boeit en omhult. Een serene plek, waar u met plezier een boek leest of een goed gesprek voert. Uw eigen universum voor dromen en ideeën. De fauteuil die deze functie perfect vervult, is werkelijk waardevol voor zijn gebruiker. Deze visie werd door Cuno Frommherz gevormd tot de fauteuil Indra, met de zachtheid en de sierlijkheid die wensen in vervulling laat gaan. De zitting van deze fauteuil, lijkt te zweven in een trapeziumvormig kader. Het zitkussen dat daarop rust, is verdeeld in zacht gevulde segmenten die u omhelzen als een gewatteerde winterjas, met de hoofdkussentje als speelse toevoeging voor extra steun. De afgeronde armleggers zorgen in gestoffeerde versies voor extra zachtheid, in hout voor een heel andere uitstraling. In onze toonzaal tonen wij u de fauteuil Indra zowel in stof als in leer, inclusief de bijbehorende voetenbank.

Mayuro:

Zachte elegantie. De vormen van de Mayon-bank zijn het uitgangspunt, maar Mayuro is compacter in zijn afmetingen. De mee-verende armen en rug zorgen voor een absoluut topcomfort. De mooie stoffeeraccenten, de losse stoffering en de speciaal ontworpen voetjes maken van Mayuro een verrijking voor elk eigentijds interieur. In onze toonzaal tonen wij u de fauteuil Mayuro zowel in stof als in leer.

 

Pallone en Mallone:

Icoon met een lange geschiedenis. Hét icoon van Leolux: de fauteuil Pallone. De zitbal die in 1989 speciaal werd ontworpen voor het huis van de toekomst is nog altijd even futuristisch als lichtvoetig. En misschien daarom wel zo succesvol. Pallone is persoonlijkheid, de perfecte blikvanger voor eigenzinnige interieurs. In onze toonzaal treft u diverse Pallone en Mallone fauteuils in leercombinaties, waaronder de nieuwe Pallone Paradise modellen.

 

 

Parabolica:

Eén krul op papier, talloze functies. Zijn krachtige design maakt de draaifauteuil Parabolica tot een fantastisch object in uw woonkamer. De asymmetrische vorm maakt minstens drie gebruiksmomenten mogelijk: "normaal" zitten, ontspannen liggen of actief zitten met de armleuning als klein werkblad. Een echte eyecatcher, met een grote veelzijdigheid. In onze toonzaal tonen wij u de draaifauteuil Parabolica in lichtgrijs Senso leer.

 

Saola:

Zachte ondersteuning in elke houding. Saola van Leolux is een zeer complete draaifauteuil met compacte afmetingen, zachte kussens en verfijnde details. Met de elektronische bediening controleert u de bewegingen van de rug en de zitting, onafhankelijk van elkaar. En voor het "finetunen" van uw comfort bieden de kleine oortjes aan de hoofdsteun u een handige greep. In onze toonzaal tonen wij u de Saola in roodkleurig leder.

Saphira:

Het zeldzame gevoel van totale ontspanning. Deze sierlijke relaxfauteuil is afgeleid van het ontwerp Saola dat Joachim Nees een jaar eerder voor Leolux creëerde. Die is vanwege zijn royale afmetingen zeer geschikt voor langere gebruikers. Wie iets minder lang is, vindt nu in Saphira een uitgelezen relax-plek, in dezelfde verfijnde vormgeving. De verhoudingen van de fauteuil zijn helemaal opnieuw onder de loep genomen. Ze voldoen aan de hoogste eisen van comfort en bieden perfecte ondersteuning aan het lichaam. En voor een optimaal gebruiksgemak is Saphira uitgerust met een elektronische bediening en een verstelbare hoofdsteun. In onze toonzaal tonen wij u de Saphira in zand kleurig leder.

Scylla:

Elementair lijnenspel, met oog voor detail. Met herinneringen aan De Stijl ontwierp Gerard Vollenbrock Leolux model Scylla. Een sober ontwerp met een schitterend buisframe dat helemaal achter de rug doorloopt en superieure details die Scylla het predicaat "tijdloos design" bezorgen. In onze toonzaal tonen wij u het model Scylla in diverse combinaties, zowel met hoge- als met lage rug en hardere en zachtere zitkussens.

Volare:

Wegzweven op een vederlicht draadmeubel. De draadfauteuil stamt uit het begin van de vorige eeuw. Jan Armgardt creëerde met Volare een meer eigentijdse variant. Met de minimalistische industriële vormgeving die zo kenmerkend is voor draadmeubelen, maar ook met een heerlijk verend comfort en doorgestikte kussens voor een luxueuze sfeer. Zo wordt zitten bijna zweven. In onze toonzaal tonen wij u de fauteuil Volare inclusief voetenbank in lichtgroene wollen Viltstof Devina.

Ysolde:

In liefdevolle omarming. Met een klein beetje hulp, is het leven al snel veel prettiger. Leolux zoekt telkens weer naar oplossingen om, binnen een mooi design, het comfort aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Met een hoger voetje, extra stevige kussens of technische innovaties. De draaifauteuil Ysolde van Axel Enthoven zorgt voor een vriendschappelijk steuntje in de rug van de designliefhebber. Ze is voorzien van een elektronische "up" functie die zorgt voor een iets hogere zit of een welverdiende ondersteuning bij het opstaan. Buiten deze innovatieve assistentie kregen ook de afwerking en detaillering van Ysolde bijzondere aandacht. Zachte rondingen, een verzonken bediening en speels aangebrachte naden zorgen ervoor, dat deze traploos verstelbare fauteuil altijd en in elke positie een echte schoonheid is. Gemakkelijk opstaan is net zo belangrijk als comfortabel zitten. Ysolde van Leolux zorgt voor die waardevolle bijdrage aan uw zitcomfort. Want dat doen vrienden. Ze helpen je verder. In onze toonzaal tonen wij u de fauteuil Ysolde inclusief sta-op-functie in leer.

 Leolux design eetkamerstoelen

 

 

Callas:

Een eyecatcher aan tafel. Jazeker, dat kan met Callas. Deze eetkamerstoeltjes zijn niet voor niets vernoemd naar de legendarische operadiva. Callas van Leolux heeft net als de Amerikaans-Griekse sopraan eigenzinnige trekjes, maar ook een geweldige presentatie. De eetkamerstoel Callas leent zich uitstekend voor expressieve keuzes. De voorzijde, de achterzijde en de poten zijn per stoel afzonderlijk te bepalen, zodat u een mix kunt maken die perfect aansluit op uw smaak. In onze Leolux studio tonen wij u de eetkamerstoel Callas zowel in stof als in leer.

Freyr:

Verworvenheden van het verleden. In de eetkamerfauteuil Freyr combineert Leolux het klassiek gebogen buisframe met een eigentijds comfort. Met de verende zit die zo kenmerkend is voor de "freischwinger" en de opties die u van Leolux verwacht. De Freyer is leverbaar met en zonder armleuningen. In onze toonzaal tonen wij u de Freyer met armleuningen in leder.

Spring:

Uw eigen lichtvoetige lieveling. Deze eetkamerfauteuil was al bekroond. Nu heeft Leolux nog eens drie varianten toegevoegd aan de bestaande Spring serie. Met een luxe onderstel in massief eiken, naast de uitvoering in chroom. Zo combineert u nog vrijer dan voorheen en kunt u Spring laten aansluiten op al uw interieurwensen. In onze toonzaal tonen wij u de Spring Orchid en Spring dancers in leder.

Talos:

Sterk gesteund, zacht gezeten. Prettig tafelen stelt strenge eisen aan een eetkamerstoel. De stijlvolle Talos is een sterke kandidaat, met een moderne vormgeving en een comfortabele zitkuip. En door zijn bescheiden afmetingen kunt u ook bij kleinere eetkamertafels goed uit de voeten. In onze Leolux studio treft u de eetkamerstoel Talos in leder.

Tamarinde:

Waardevolle ideeën ontstaan waar mensen hun gedachten delen. Voor iedereen die prettig natafelen even belangrijk vindt als lekker eten, is er Tamarinde. Een ranke eetkamerfauteuil met uitnodigend uitstaande armen en een verstelbare rug die u na het dessert in een relaxte positie brengt. Na een heerlijke maaltijd kan een goed gesprek nog uren duren met Tamarinde van Leolux. Tamarinde is in onze winkel te bewonderen in leder Bimardo.

 

 

 

Leolux design eetkamertafels

 

Columna:

Zo puur is Columna. Een voet en een tafelblad die worden verbonden door een rechte kolom. Zo puur is Columna. De enige frivoliteit die Hugo de Ruiter zich veroorloofde, is de manier waarop de kolom aansluit op de voet: als een marmeren kolom uit de oudheid, glad of geribbeld. Columna van Leolux is vooral een heel praktische tafel. Rond, zodat ze plaats biedt aan een maximaal aantal gasten, zonder lastige tafelpoten. Elegant ook, met een zeer dun tafelblad in massief noten of eiken, of in elke denkbare kleur gelakt. En tot slot is Columna multi-inzetbaar door zijn vele verschijningsvormen. In onze Leolux design studio tonen wij u de Columna met white wash eiken blad en gelakt onderstel.

Kalia:

Een persoonlijkheid met een luxe uitstraling. Kalia is de basistafel in de Leolux collectie. Maar dat betekent nog niet dat er minder aandacht besteed is aan de vormgeving. Het tafelblad lijkt verzonken tussen de poten en verloopt elegant (van dun - naar dik - naar dun). De kleur van het onderstel past u aan op de kleuren van uw interieur of de eetkamerstoelen. Kalia is ook een heel praktische tafel in meerdere maten, tot maar liefst 280 cm! In onze toonzaal treft u de Kalia tafel in eiken white met gelakt onderstel.

 

 

Leolux design salontafels