Slapen

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Voor lekker slapen zijn wij volledig uitgerust!

Wordt u ‘s ochtends wel eens wakker met een stijve nek of lage rugpijn die na het opstaan weer vrij snel verdwijnt? De oorzaak kan liggen aan de kwaliteit van uw slaapsysteem of de manier waarop u in bed ligt. Wanneer de bedbodem en matras onvoldoende steun bieden aan de wervelkolom, heup en bekken kan dit lichamelijke problemen tot gevolg hebben. Het matras biedt onvoldoende steun als het te hard, te zacht of versleten is. Bij een te hard matras kunnen uw heup, bekken en schouder onvoldoende wegzakken waardoor er een ongezonde kromming aan de rug ontstaat. Dat kan tot rugpijn of nekklachten leiden.

Slaapadvies op maat

Het bed wordt gevormd door de bodem, matras, dekbed en kussen. De keuze van het voor u meeste geschikte bed is meer dan een kwestie van ‘even proef liggen’. Een aantal aspecten hebben een duidelijke invloed, Om te beginnen wordt er gekeken naar uw slaaphouding, vervolgens naar uw postuur, uw lengte en gewicht en ten slotte of u een warme of een koude slaper bent. Voor een goed slaapcomfort is een optimale balans tussen u, uw matras en bedbodem essentieel. Onze slaapspecialisten zoeken daarom voor u de beste oplossing bij uw persoonlijke wensen.

Ruime keuze

Op onze beddenafdeling treft u een ruim assortiment kwaliteitsmerken op gebied van bedden, matrassen en boxsprings overzichtelijk gepresenteerd. Wij zijn dus niet gebonden aan slechts één merk of één product. Ons slaapadvies is daarom niet merkgebonden. U kunt op alle verschillende typen bedbodems en matrassen proef-liggen.

Auping bedden en matrassen

Zirkzee Wonen en Slapen is Auping Select Dealer: In onze Auping shop van 200m2 treft u het volledige assortiment matrassen, comforttoppers, spiraalbodems, AVS Original boxsprings, Criade boxsprings, Kiruna boxsprings, Original, Auronde, Essential, Match, Royal, dekbedovertrekken en accessoires. Auping werkt elke dag aan het bedenken en maken van de meest comfortabele en frisse bedden. U slaapt beter, u wordt uitgerust wakker, u ziet er beter uit, u voelt zich beter: Auping nights, Better days.

ErgoSleep: Maatwerk matrassen en boxsprings

Elk mens is uniek en heeft daarom behoefte aan een individuele slaapoplossing! Sinds 1985 werken de Ergosleep®-specialisten aan innovatieve slaapsystemen die ergonomisch grensverleggend zijn. Met Ergosleep® heeft u toegang tot persoonlijk en op maat aangepast slaapcomfort, dankzij het unieke Slaap-DNA®-concept. Een echte Slaap-oplossing op maat dus.

Terwijl bij een gewone lattenbodem of boxspring de latten en veren voor iedereen op dezelfde manier meebuigen, met een beperkte ondersteuning tot gevolg, worden de Ergosleep®-bedbodem en matras echt afgestemd op het lichaamsprofiel van de klant. Dat maakt elk Ergosleep®-bed net zo uniek als de persoon die erop slaapt! Een revolutionair idee, dat volstrekt uniek is op de markt. Uw Slaap-DNA® wordt met behulp van een geavanceerd computersysteem gemeten in de Ergosleep cocon. Daarbij worden uw gewicht, lichaamsbouw, voorkeurslaaphoudingen en lichaamsprofiel met digitale perfectie in kaart gebracht. Dit persoonlijke Slaap-DNA®, dat dus voor iedereen verschilt, vormt de basis van het Ergosleep®-slaapsysteem.

De Ergosleep® BS1 is dé basisboxspring, beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes. De BS1-boxspring is niet op maat van je Slaap-DNA®, maar beschikt wel over een vooringesteld basisprofiel dat hoofd, schouders, heupen en benen een ergonomische ondersteuning biedt. Boxspring BS2 is comfortabel slapen, met uw Slaap-DNA® in uw boxspring. Niemand is qua vorm recht en strak, en vandaar dat ook uw boxspring daar een rol in heeft. Deze prachtige voorgevormde boxspring voorzien is een combinatie van het juiste matras en ongeëvenaard maatwerk. De stoffering is perfect uitgevoerd door de toepassing van mooie stoffen en fraaie zadelstiksels.

Boxspring BS3 telt, zoals de naam doet vermoeden, 3 instelbare hoogteposities. Zo kunnen de zones voor uw schouders, lenden en heupen in lijn met uw SLAAP-DNA® ingesteld worden. Dit bed kan u op elk moment thuis zelf aanpassen, zodat uw bed doorheen de tijd steeds naadloos aansluit bij uw slaapprofiel. Opbouw met gezoneerde pocketveren voor een actieve lichaamsondersteuning en homogeen ligcomfort.

Kiest u voor de boxsprings van Ergosleep®, dan heeft u voortaan elke nacht het gevoel in een 5-sterrenhotel te slapen.

M line, Sleep well. Move Better

Zirkzee Wonen en Slapen is M line 5* dealer. In onze toonzaal kunt u de gehele collectie Mline Cool Motion matrassen uitproberen in onze uitgebreide slaapstudio. Daarnaast tonen wij u de volledige collectie kussens, boxsprings en Multi Motion bedden. Met M line producten haalt u kwaliteit in huis. Dankzij uitvoerige TUV en TNO testen zijn kwaliteit en duurzaamheid van alle producten gegarandeerd. Daarnaast zijn alle producten ook LGO en öko-tex gecertificeerd.

M Line Cool Motion matrassen hebben een unieke samenstelling. Ze zijn onder andere gemaakt van revolutionair visco-elastich materiaal welke zich exact naar de contouren van uw lichaam vormt. Hierdoor zorgen de Slow Motion matrassen voor een perfecte drukverlaging, ergonomische ondersteuning en een betere bloedsomloop tijdens het slapen. Meer weten over welke het beste bij ú past? In onze toonzaal treft u de Cool Motion III, IV, V, VI, VII en VIII.

Avek bedden en matrassen

Avek beddenSinds 1927 produceert Avek hoogwaardige bedden en matrassen. Hun kennis en ervaring ontwikkelt zich al drie generaties lang en ze maken vrijwel alles zelf. Daardoor kunnen ze een optimaal slaapcomfort waarborgen. Uw nachtrust is hun missie en daarom maakt Avek uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Met Avek kies je voor een betrouwbaar bed dat met zorg door vakmensen is gemaakt.

De 1927 boxspring: Een comfortabel bed, gemaakt met kwalitatief goede materialen met een aangename prijsstelling. De basis van elke 1927 boxspringbed is de goed ondersteunende boxspring met een duurzame pocketvering. Uw lichaam wordt door de combinatie van de box, de royale pocketveringmatras en de luxe topmatras optimaal ondersteund. Het matras heeft 7 comfortzones in zowel de luxe ‘Innerzone latex’ afdeklaag als in de pocketveringkern.

Matras Ninety is een 100% Nederlands kwaliteitsproduct! Het matras heeft een kern van thermisch geharde 6-slags pocketveren, waardoor de matras een lange levensduur heeft en lang zijn veerkracht behoudt. Voor de Ninety matrassen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen.

Veel mensen hebben in de herfst en winterperiode last van koude voeten. Gelukkig biedt de Avek voetverwarming daarvoor een prima oplossing, hiermee geniet u van aangenaam warme voeten in bed en tijdens het inslapen. De verwarming wordt na gebruik via de timerfunctie automatisch weer uitgeschakeld. De voetverwarming is optioneel o.a. leverbaar op de Avek Ninety matrassen en topmatrassen van de Ninety boxspring en 1927 boxspring.

Hoofdkussens

Hoofdkussens zijn het onderdeel van onze bedden uitset, dat het meest aan slijtage onderhevig is en zijn minstens zo belangrijk als een matras. Ze worden gevouwen, gekreukt en platgedrukt. Daarom moet een goed hoofdkussen aan veel criteria voldoen: het moet slijtvast zijn, belastbaar, veerkrachtig, steunend en toch zacht blijven. Het moet ademen en, indien het niet vormvast is, gemakkelijk op te schudden te zijn. Voor dons- en verenkussens dient de tijk tevens verendicht te zijn.

Ons advies is uw hoofdkussen iedere  3 á 4 jaar te vervangen. Na verloop van tijd neemt de veerkracht van de kussenvulling door de zware belasting en transpiratievocht sterk af. Bovendien is het verstandig om uit hygiënisch oogpunt het kussen dan te vervangen.

Ondersteuning nek en schouders

Een hoofdkussen dient ervoor te zorgen dat de nek- en halswervels goed worden ondersteund, waardoor u uw nekspieren tijdens de slaap optimaal kunt ontspannen. Het hoofdkussen vult de holte op tussen schouder en hoofd en ondersteunt daarbij, zowel bij de rug als de zijligging. Een te laag kussen veroorzaakt verkramping, een te hoog kussen bemoeilijkt de ademhaling. Het samenspel met de matras is daarbij van groot belang. Kies daarom eerst uw matras en dan pas uw kussen.

Het beste kussen

Welk hoofdkussen het beste bij u past is niet zomaar te zeggen, dat is een kwestie persoonlijke voorkeur, maar ook van uw slaaphouding. Een zijligger slaapt anders, dan een buik- of rugslaper. Op een hard matras heeft u een dik kussen nodig en op een zacht matras een dunnere. Dit om de ruimte tussen de nek en schouders op te vullen. Ook zijslapers hebben om die rede een dikker kussen nodig. Buikslapers krijgen het advies om voor een dun kussen te kiezen, omdat er hier nauwelijks ruimte is tussen het hoofd en het matras en bovendien hun ruggenwervel niet in de juiste houding komt te liggen door een dik kussen.

 

Hoofdkussen uitproberen

Onze collectie omvat een breed assortiment aan hoofdkussens met verschillende soorten vulling, al dan niet voorzien van een nekrol: Dons, veren, kapok,  latex maar ook synthetische vullingen zoals Comforel© en traagschuim. Onze slaapadviseurs kunnen u uitgebreid en deskundig adviseren welk kussen uit onze collectie het beste bij u past. Desgewenst is het ook mogelijk een kussen eerst een paar nachten uit te proberen voordat u tot aanschaf overgaat. U krijgt van ons dan een testkussen in bruikleen dat u na een aantal nachten proefslapen mag omruilen.

 

 

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, acties & aanbiedingen en een portie maandelijkse inspiratie? Geef u dan op voor onze nieuwsbrief.