Dekbedden & dekens

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Dekbedden

Uw dekbed is mede bepalend voor uw slaapcomfort. Het houdt u tijdens uw slaap, ongeacht de buitentemperatuur, op de juiste temperatuur en moet tegelijkertijd goed ventileren. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen uit de vederlichte of juist wat zwaardere dekbedvullingen uit ons assortiment.

De kwaliteit en het slaapcomfort van het dekbed worden bepaald door de juiste combinatie van vulling, tijk en stiksel. De warmtegraad, de vochtregulatie en het comfort worden bepaald door de vulling. De voor u ideale vulling stemt u af op uw slaapsysteem. De tijk moet ademend zijn en vocht kunnen doorlaten. Daarnaast dient de dicht genoeg te zijn om te voorkomen dat zelfs dons, het fijnste vulmiddel, er niet doorheen kan. Het stiksel bepaalt hoe soepel het dekbed zich om uw lichaam voegt.

Elk type dekbedvulling heeft zo zijn specifieke eigenschappen. In onze collectie treft u de volgende dekbedvullingen:

Dons dekbed

Van alle mogelijke dekbedvullingen hebben dons en veren een aantal niet te overtreffen eigenschappen. Met haar talloze luchtkussentjes tussen de haartjes, biedt dons een optimale warmte-isolatie, neemt vocht op en transporteert dit direct naar de omgevingslucht. Het lichaam blijft droog en warm. Een donzen dekbed is volumineus, licht van gewicht en soepel.

Kameelhaar dekbed

Als vulling voor hoogwaardige dekbedden wordt het lichte, donsachtige haar van kamelen gebruikt. Kameelhaar is zacht en soepel. Dankzij de kleine krullen is een groot vulvolume mogelijk bij een gelijktijdig gering gewicht. De kameelhaarvezel zorgt voor een snelle vochtregulatie i.c.m. een licht vulgewicht. Omdat het snel transpiratie opneemt en weer afgeeft is een ideaal vulmiddel voor slapers die het onder een dekbed snel te warm hebben.

Schapenwol en lamswol dekbed

Wol wordt niet klam in bed omdat het wol vocht uitzonderlijk goed adsorbeert. Tevens kan wol dit vocht weer snel afgeven aan de buitenlucht. Zo ontstaat een aangenaam warm slaapklimaat in elk jaargetijde. Wol beschermt tegen warmte en kou. De sterke krulling maakt het mogelijk een grote hoeveelheid lucht vast te houden dat dient als isolatie. Wol is echter zwaarder en minder soepel dan veel andere dekbedvullingen. Wol is ideaal voor warme slapers.

Wildzijde dekbed

Wilde zijde komt uit China en wordt gewonnen uit de cocons van de zijderups. Wilde zijde, ook wel natuurzijde genoemd, werkt aangenaam verkoelend op de huid, en is ideaal als zomerdekbed. Dit dekbed is vederlicht en neemt buitengewoon makkelijk vocht op.

Katoenen dekbed

De katoenpluis wordt gewonnen uit planten. Katoen heeft een groot ademend en vochtopnemend vermogen en slaat dit vocht niet op, maar geeft het direct af aan de omgevingslucht. Dit resulteert in een droog slaapklimaat. Omdat katoen gemakkelijk is te wassen tot 95°C, is het als dekbedvulling bij uitstek geschikt voor allergiepatiënten

Thinsulate

Dekbedden met een vulling van deze moderne, holle, synthetische vezels verbinden functionaliteit, optimaal wascomfort en hygiëne met de voordelen van een soepel, licht materiaal. Holle vezels zijn meer veerkrachtig, isoleren beter, en hebben een beter vochttransport dan gesloten vezels.  Dekbedden met deze synthetische vulling zijn wasbaar tot 60°C of 95°C, bestand tegen de wasdroger en dus bij uitstek geschikt voor allergiepatiënten

Wollen dekens

Naast onze uitgebreide collectie dekbedden, hebben wij natuurlijk ook nog steeds de traditionele wollen dekens in ons assortiment.  De wollen deken is in zowel zomer-, voor- en najaars- als winteruitvoering leverbaar. Het verschil is het gewicht aan wol dat in de deken is verwerkt.

Cashmier dekens

Dekens van cashmier of cashmere zijn bijzonder zacht en soepel en in vergelijking met wollen dekens buitengewoon licht. Cashmier houdt zeer goed warmte vast, werkt klimaatregulerend en heeft een uitzonderlijk goed vochtregulerend vermogen, kortom: ideaal voor de transpirerende slaper.

 

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 9.30 - 17.30
Woensdag 9.30 - 17.30
Donderdag 9.30 - 17.30
Vrijdag 9.30 - 17.30
Zaterdag 9.30 - 17.30
Koopzondag -

Koopzondagen