Hoofdkussens

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Hoofdkussens

Hoofdkussens zijn het onderdeel van onze bedden uitset, dat het meest aan slijtage onderhevig is en zijn minstens zo belangrijk als een matras. Ze worden gevouwen, gekreukt en platgedrukt. Daarom moet een goed hoofdkussen aan veel criteria voldoen: het moet slijtvast zijn, belastbaar, veerkrachtig, steunend en toch zacht blijven. Het moet ademen en, indien het niet vormvast is, gemakkelijk op te schudden te zijn. Voor dons- en verenkussens dient de tijk tevens verendicht te zijn.

Ons advies is uw hoofdkussen iedere  3 á 4 jaar te vervangen. Na verloop van tijd neemt de veerkracht van de kussenvulling door de zware belasting en transpiratievocht sterk af. Bovendien is het verstandig om uit hygiënisch oogpunt het kussen dan te vervangen.

Ondersteuning nek en schouders

Een hoofdkussen dient ervoor te zorgen dat de nek- en halswervels goed worden ondersteund, waardoor u uw nekspieren tijdens de slaap optimaal kunt ontspannen. Het hoofdkussen vult de holte op tussen schouder en hoofd en ondersteunt daarbij, zowel bij de rug als de zijligging. Een te laag kussen veroorzaakt verkramping, een te hoog kussen bemoeilijkt de ademhaling. Het samenspel met de matras is daarbij van groot belang. Kies daarom eerst uw matras en dan pas uw kussen.

Het beste kussen

Welk hoofdkussen het beste bij u past is niet zomaar te zeggen, dat is een kwestie persoonlijke voorkeur, maar ook van uw slaaphouding. Een zijligger slaapt anders, dan een buik- of rugslaper. Op een hard matras heeft u een dik kussen nodig en op een zacht matras een dunnere. Dit om de ruimte tussen de nek en schouders op te vullen. Ook zijslapers hebben om die rede een dikker kussen nodig. Buikslapers krijgen het advies om voor een dun kussen te kiezen, omdat er hier nauwelijks ruimte is tussen het hoofd en het matras en bovendien hun ruggenwervel niet in de juiste houding komt te liggen door een dik kussen.

Hoofdkussen uitproberen

Onze collectie omvat een breed assortiment aan hoofdkussens met verschillende soorten vulling, al dan niet voorzien van een nekrol: Dons, veren, kapok,  latex maar ook synthetische vullingen zoals Comforel© en traagschuim. Onze slaapadviseurs kunnen u uitgebreid en deskundig adviseren welk kussen uit onze collectie het beste bij u past. Desgewenst is het ook mogelijk een kussen eerst een paar nachten uit te proberen voordat u tot aanschaf overgaat. U krijgt van ons dan een testkussen in bruikleen dat u na een aantal nachten proefslapen mag omruilen.

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 9.30 - 17.30
Woensdag 9.30 - 17.30
Donderdag 9.30 - 17.30
Vrijdag 9.30 - 17.30
Zaterdag 9.30 - 17.30
Koopzondag -

Koopzondagen