Matrassen

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Matrassen

De keuze voor een matras is afhankelijk van veel factoren: slaaphouding, lichaamsbouw, warmte- en vocht- huishouding, gevoeligheid gewrichten, voorkeur voor hard of zacht comfort, e.d. Matrassen zijn niet alleen gewichtsverdelers, zij ondersteunen en geven ruimte waar nodig. Ook voert het vocht af en ventileert het tijdens de slaap. Eigenlijk moet u het matras niet eens merken. Het ligcomfort wordt naast de matras ook bepaald door de bedbodem. Uiteindelijk is het de totale combinatie van matras en bodem die de ligkwaliteit bepaalt. Voor het beste ligcomfort kiest u een bedbodem samen met een passend matras.

Levensduur en vervanging

Een matras gaat ongeveer 10 jaar mee. De ondersteuning die het geeft, neemt gedurende de levensduur geleidelijk af. Zodoende kunnen fysieke klachten ontstaan als een matras is versleten en de ondersteuning niet meer voldoet. Ook is het vanuit hygiënisch oogpunt wenselijk om de 10 jaar tot vervanging over te gaan. Daarnaast is het wenselijk uw matras te vervangen wanneer deze te hard of juist te zacht is en zodoende niet goed ondersteund.

Behalve regelmatig luchten (voordat u het bed ’s morgens opmaakt) zijn er nog een paar dingen waar u voor het onderhoud op moet letten. Aangeraden wordt om het matras af en toe zowel in de lengterichting als in de breedterichting om te keren. Zo voorkomt u dat de grootste druk continu op dezelfde plaats rust. Verder kan het gebruik van moltonhoezen de levensduur van uw matras en bedtextiel aanzienlijk verlengen.

Hard of zacht?

De hardheid van een matras bepaalt of u er iets in wegzakt of er echt bovenop ligt. Bij de keuze tussen hard en zacht spelen persoonlijke voorkeuren maar ook uw slaaphouding een grote rol. Zo omsluit een zachtere matras uw lichaam meer en is daardoor wat warmer dan een hardere versie. Ook moet het zo ondersteunen dat uw rug niet te ‘hol’ of te ‘bol’ staat. Tevens dient de matras uw onderrug, schouders, heupen, hoofd en voeten goed te ondersteunen. U moet er ook probleemloos op kunnen draaien.

Omruilgarantie

Als beddenspecialist voeren wij een breed assortiment slaapsystemen. Wij adviseren u om op onze testafdeling er een paar te testen, om erachter te komen welk bed, welke matras en welke bedbodem voor u het meest geschikt is om op te slapen.

Op onze beddenafdeling treft u de collecties van AupingMlineHülstaAvek en ErgoSleep. Wij zijn dus niet gebonden aan slechts één merk of één product. Ons slaapadvies is daarom niet merkgebonden. Daarnaast bieden wij op veel van onze matrassen een omruilgarantie: Mocht de hardheid van uw nieuwe matras onverhoopt niet bevallen, dan kan in overleg met de fabrikant de hardheid worden aangepast.*

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Koopzondagen