Gordijnen & Vitrage

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Overgordijnen

Gordijnen worden meestal gekozen om hun decoratieve functie. Ze zijn dan ook de sfeermaker in huis en maken het interieur echt af. Er zijn echter nog een aantal eigenschappen die bij de keuze van belang kunnen zijn. De isolerende werking van overgordijnen moet, afhankelijk van het materiaal, niet onderschat worden. Ook hebben ze de functie van lichtfilter of lichtblokkade en kan de akoestiek van een vertrek positief beïnvloed worden. Maar vaak is de reden om gordijnen te hangen vooral het voorkomen van inkijk op een zo decoratief mogelijke wijze.

Vitrage, Inbetween en Ausbrenner

Transparante stoffen zijn uitermate geschikt voor het creëren van een intieme sfeer. De lichtinval wordt bepaald door de transparantie van de stof. Bij deze stoffen kan er door het materiaal heen gekeken worden. Lichtdoorlatende stoffen laten nog wel licht door, maar zijn (overdag) zichtdicht. Transparante stoffen kunnen met een klassieke platte plooi verwerkt worden voor een perfecte plooival. Daarnaast worden ook vlinder- en triplooien vaak gebruikt.

Onze collectie gordijnstoffen

In onze showroom treft u een prachtige collectie overgordijnen en transparanten: van klassiek tot modern, van keukengordijn tot kinderkamer gordijn. De collectie is dus opgebouwd uit verschillende stijlen, kwaliteiten en prijsniveaus. Zo zijn er sobere prints met mooie, eenvoudige elementen, maar ook weefstoffen en combinaties van weef en druk. Naast de bekende merken als de Ploeg, Kendix, Ado, en Artelux, beschikken wij ook over een exclusieve huismerkcollectie gordijnen en transparanten: de Mooi Wonen collectie.

Gordijnconfectie

Gordijnen maken is een klusje voor de échte vakman! Het uiteindelijke effect van de gordijnen hangt niet alleen af van de soort stof die u kiest, maar ook van de wijze waarop ze gemaakt worden. Onze stoffen kunnen op verschillende manieren worden geconfectioneerd en bevestigd: verschillende plooivormen, gevoerd, met ingeslagen ringen, lussen of strikken enz. Desgewenst kunnen uw gordijnen (verduisterend of warmte werend) gevoerd worden. Ook beschikken wij ook over een prachtige collectie gordijnroedes en gordijnrails, desgewenst elektrisch bedienbaar! Na het maken van een keuze wordt er bij u thuis door ons opgemeten en de gordijnen vervolgens geconfectioneerd in ons atelier.

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 9.30 - 17.30
Woensdag 9.30 - 17.30
Donderdag 9.30 - 17.30
Vrijdag 9.30 - 17.30
Zaterdag 9.30 - 17.30
Koopzondag -

Koopzondagen