Laminaat en Parket

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Laminaat

De nieuwste laminaatvloeren zien er eigenlijk net uit als echte houten vloeren. Door middel van een fotoprint imiteren deze vloeren de natuurlijke uitstraling van echt hout. Ook voelbare structuur in de toplaag van de exclusievere vloeren draagt bij aan een authentiek uiterlijk. Laminaat ziet er uit als hout, maar is opgebouwd uit verschillende materialen. De kern bestaat uit houtvezelplaat (HDF) waarop dessinpapier met een houtprint is aangebracht. Deze print is afgewerkt met een harde transparante beschermlaag waar, al naar gelang de kwaliteit van de vloer, een oppervlakte structuur in kan zijn aangebracht. Er zijn veel kleur en structuurmogelijkheden met laminaat.

In onze Quickstep studio tonen wij u de gehele Quick-Step collectie laminaat, overzichtelijk gepresenteerd op grote borden met alle bijbehorende accessoires. Naast de collectie van Quickstep, tonen wij u in onze toonzaal ook de laminaatvloeren van Beautifloor

Kwaliteiten

Laminaat is verkrijgbaar van verschillende merken en in uiteenlopende kwaliteiten. Zo zijn er onder andere kwaliteitsverschillen in het kliksysteem en de slijtvastheid van de toplaag. Hierdoor bestaan er grote verschillen in krasweerstand, stootvastheid, slijtwaarde, gladheid en vlekbestendigheid. Ook kan de toplaag glad zijn of juist met structuren en reliëf worden uitgevoerd. Laminaat kan ook worden geleverd met een v-groef, wat het effect van een plankenvloer creëert. In onze collectie treft u verschillende kwaliteiten van de door ons geselecteerde merken: Quickstep, Tarkett en Beautifloor. Alle kwaliteiten hebben een harde toplaag met natuurlijke glansgraad. Ook zijn ze kras en slijtvast. Daardoor blijft de vloer jarenlang mooi. Uiteraard installeren onze stoffeerders graag uw laminaatvloer voor u, of wanneer u besluit de vloer zelf te leggen, leveren wij het bij u thuis af. Laminaat is namelijk ook makkelijk zelf te leggen.

Laminaat in de badkamer

Door de (vocht)absorberende houtvezelkern is laminaat in principe ongeschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer. Quickstep heeft echter nu een aantal vochtbestendige kwaliteiten op de markt gebracht met een zgn. Hydro-seal-technologie: de Quickstep kwaliteiten Eligna, Impresse, Impressive Ultra en Majestic zijn allemaal voorzien van deze speciale afdichting en daardoor bijzonder geschikt als keukenvloer en zelfs als badkamervloer toepasbaar!

 

Eigenschappen

Laminaat behoeft weinig onderhoud. Het is echter niet bestand tegen overvloedig vocht. Houdt hier rekening mee met het onderhoud! Laminaat is goedkoper dan een vergelijkbare houten vloer, het maakt echter wel meer contactgeluid en voelt zonder vloerverwarming kouder aan dan hout. Deze vloer werkt nauwelijks onder invloed van luchtvochtigheid, maar wel door temperatuurverschillen. Voer de temperatuur dan ook bij koude slechts geleidelijk op.

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 9.30 - 17.30
Woensdag 9.30 - 17.30
Donderdag 9.30 - 17.30
Vrijdag 9.30 - 17.30
Zaterdag 9.30 - 17.30
Koopzondag -

Koopzondagen