Tapijt en vloerbedekking

Persoonlijk advies

Sinds 1935

4000m2 winkel

Alle topmerken

Zachte vloerbedekking: Tapijt

In een ruimte waar tapijt is toegepast ervaar je een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Het gevoel van warmte, luxe en weelderigheid wordt met tapijt versterkt. Er is immers niets zo behaaglijk aan blote voeten als een zacht tapijt. Tapijt is niet alleen zacht, mooi en kleurrijk maar biedt ook warmte, comfort en heeft een geluiddempende werking. Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern.

Tapijttegels

Tapijttegels, ook wel carpettiles genoemd, zijn de meest veelzijdige en meest flexibele zachte vloerbedekking denkbaar: Met een veelheid aan kleuren, stijlen, structuren en patronen kunt u eindeloos combineren. Ook kunt u het ontwerp in een handomdraai aanpassen.Gaat u verhuizen? Een kamer anders indelen? Nieuwe meubels of gordijnen aanschaffen? Wat uw plannen ook zijn, met tapijttegels is veranderen een fluitje van een cent. Dit noemen we modulaire vloerbedekking.

Tapijttegels zijn over het algemeen duurder dan kamerbreed tapijt. Dit is ook logisch want tapijttegels hebben een extra bitumen rug en worden kant en klaar op maat gesneden aangeleverd. De meerprijs weegt echter ruimschoots op tegen de voordelen: minder snij afval, uitwisselbaarheid van tegels bij vuil en vlekken of schade, ze zijn geluiddempend en warmte-isolerend, en u heeft meer mogelijkheden voor creatieve ontwerpen. Daarnaast zijn tapijttegels eventueel ook makkelijk zelf te leggen (waarbij de ruimte niet helemaal leeg hoeft te zijn), zijn ze verhuisbaar, en makkelijk te reinigen!

Trappen stofferen

Tapijt is om een aantal redenen uitermate geschikt om uw trap mee te laten bekleden. Tapijt heeft een geluiddempende werking waardoor het traplopen veel minder geluidsoverlast zal veroorzaken. Door de zachtheid van tapijt is het bovendien niet hinderlijk om met blote voeten de trap op te lopen. Onbeklede trappen zijn vaak glad en dus gevaarlijk. Tapijt is stroef en maakt de kans op uitglijden kleiner en het gebruik van de trap dus veiliger.

Tapijt- en stofallergie

Veel gehoord bezwaar bij tapijt zijn de beestjes en het stof die in het tapijt gaan zitten. Toch blijkt uit onderzoek dat in het bijzonder de kort-polige tapijten zeer geschikt zijn voor mensen met stofallergie. De stofdeeltjes worden als het ware vastgehouden in het tapijt, waardoor ze niet door de ruimte gaan zweven. Natuurlijk is een tweewekelijkse stofzuigbeurt wel een vereiste!

Modern tapijt is meestal voorbehandeld met een vuil- en vlek-werende coating. Toch een vlek? Koffie, wijn of een andere vloeistof dept u weg met een doekje, net zo lang tot de vloeistof in het doekje is getrokken. Ook zijn er speciale vlekkenmiddelen voor handen.

Onze tapijtcollectie

Zirkzee Wonen en Slapen is o.a. dealer van de volgende tapijtmerken: DESSOPARADEBONAPARTEvan BESOUWINTERFLOOR, NOUWENS-BOGAERS. Naast de genoemde merken beschikken wij ook over een exclusieve huismerkcollectie tapijt: de Mooi Wonen collectie. Ons assortiment omvat een zeer breed scala aan kleuren, structuren, materialen en pooltypen in uiteenlopende prijsklassen.

Zirkzee Wonen en Slapen

Lammenschansweg 138
2321 JX Leiden

T: 071-5323848
M: info@zirkzeewonen.nl

Kvk-nummer: 2800 7576

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 9.30 - 17.30
Woensdag 9.30 - 17.30
Donderdag 9.30 - 17.30
Vrijdag 9.30 - 17.30
Zaterdag 9.30 - 17.30
Koopzondag -

Koopzondagen